Sosyal Medya Püf Noktaları

Bilgisayarda ekran görüntüsü alma nasıl yapılır?

Bilgisayarda ekran görüntüsü alma nasıl yapılır?

Bilgisayarlarınızda ekran görüntüsü almak istiyorsanız paylaşacağımız yöntemleri deneyebilirsiniz. Bilgisayarınızda ekran görüntüsü almak için FN + Print Screen, Windows + Print Screen, Windows + Shift + S veya yalnızca print tuşlarını kullanabilirsiniz.

Bir ekran alıntısı yakaladıktan sonra Ekran Alıntısını Kaydet Tuşunu seçin ve ardından Farklı Kaydet kutusuna bir dosya adı, konum ve tür yazın, ardından Kaydet’i seçin. Bu sayede ekran görüntüsü Windows’lu bilgisayarlarda kolay bir şekilde çekilebiliyor. Bilgisayarda ekran görüntüsü alma için bu tuşlar haricinde uygulama da kullanabilirsiniz. Lightshot veya Snagit adı verilen uygulamalar sayesinde hızlı ekran görüntüsü alınabiliyor.  Lightshot ekran görüntülerini internetten paylaşmaya da imkan tanıyor. Snagit uygulaması ise deneme sürümüyle geliyor.  Uygulamanın ücretli versiyonunun fiyatı ise yaklaşık 63 dolar. Windows haricinde Mac bilgisayarlarda da ekran görüntüsü hızlıca alınabiliyor.

Bilgisayarda ekran görüntüsü Mac bilgisayarlarında nasıl alınıyor?

MacOS bilgisayar kullanıcıları klavyelerinde Shift+Command+3 tuşlarına tıklayarak hızlı bir şekilde ekran görüntüsü alabiliyor. Klavyede Command-Shift-3 tuşlarına aynı anda basıldığında ekran görüntüsü alınıyor ve masaüstünde dosya olarak kaydediliyor. Apple kullanıcıları bilgisayarlarındaki ekranın bir kısmını ekran görüntüsünü almak için Command-Shift-4 tuşlarına basmaları yeterli. Bu tuşlara aynı basıldıktan sonra görüntüsünü alınacak alanı belirlemek gerekiyor. Önümüzdeki günlerde farklı ipuçlarını da sizlerle paylaşacağız, LOG’u takip etmeye devam edin.

İlginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir