Haberler

Avrupa Birliği ve ABD’den Sonra Bir Ülke Daha Hükümet Çalışanları İçin TikTok’u Yasakladı

Avrupa Birliği ve ABD'den Sonra Bir Ülke Daha Hükümet Çalışanları İçin TikTok'u Yasakladı

Son dönemlerde dünyanın en popüler sosyal ağları arasında yer alan Çin menşeli TikTok, çeşitli kesimlerce sert bir şekilde eleştiriliyor. Örneğin ABD. Hatırlayanlar olacaktır; ABD hükümeti TikTok’un Çin’e veri aktardığını ve ulusal güvenlik sorunlarına yol açtığını ileri sürerek, TikTok’un kamu kurumlarında kullanılan akıllı telefonlara yüklenmesini yasaklamıştı. Bugün benzer bir hamle Kanada’dan geldi.

Kanada hükümeti, TikTok’un hükümet ile ilgili akıllı telefonlara yüklenmesini yasakladı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau tarafından yapılan açıklamada “Bu ilk adımımız olacak ama başka adım atmamıza gerek kalmayabilir.” ifadelerini kullanırken, TikTok yönetiminden de cevap gecikmedi.

ABD, Kanada, Avrupa Birliği ve dahası…

TikTok

TikTok yasağının en azından hükümetler bazında giderek yayıldığını belirtmekte fayda var. Sadece ABD ve Kanada değil, Avrupa Birliği de TikTok’un hükümetle ilgili telefonlarda kullanılmasını yasakladı. Ayrıca başta Hindistan olmak üzere Endonezya ve Bangladeş gibi Asya ülkeleri ise TikTok’u tamamen yasaklamış durumda. Yasakların ilerleyen dönemlerde daha fazla ülkeye yayılması, kimseyi şaşırtmayacaktır. Bu arada; Türkiye’nin şu an TikTok’la ilgili bir karar almadığını belirtelim.

Peki TikTok ne diyor?

“Hükümet yetkilileriyle her zaman buluşup, Kanadalıların mahremiyet ve güvenliğini nasıl koruduğumuzu anlatmak isteriz fakat bu şekilde TikTok’u hedef göstermek ortak bir amaca hizmet etmiyor.” şeklinde konuşan TikTok sözcüsü, Kanada’nın neden yasaklama yaptığını anlamadıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir