Haberler

X (Twitter), Bu Kez de Linkedln’e Rakip Oluyor: X Üzerinde İş Bulma Devri Başlıyor

X (Twitter), Bu Kez de Linkedln'e Rakip Oluyor: X Üzerinde İş Bulma Devri Başlıyor

Dünyanın en popüler mikroblog platformu X (Twitter), Elon Musk’ın hakimiyetine geçtikten sonra köklü şekilde değişti. Kullanıcılar, yeni dönemde Twitter’daki pek çok yeni özellikten faydalanabiliyorlar. Bu özelliklerden biri geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı. Bu bağlamda kullanıcılar, tıpkı Linkedln’de olduğu gibi Twitter üzerinden iş başvuruları yapabileceklerdi. Kulağa oldukça garip gelen bu özellik, şimdi resmiyet kazandı.

İşletmeler, Twitter Blue aboneliği kapsamında turuncu renkli doğrulama rozetleri alabiliyorlar. İşte yeni dönemde, doğrulama rozeti alan hesapların profillerinde iş ilanları açılabileceği görünüyor. Servis edilen ekran görüntüleri, iş ilanlarının profil sayfalarında açıkça gösterileceğini ortaya koyuyor. Böylelikle aktif iş arayışı olan Twitter kullanıcıları, yine bu platform üzerinden iş başvurusu yapma imkanı yakalayacaklar.

Twitter’daki yeni özellik aylar önce böyle paylaşılmıştı:

Twitter iş ilanı oluşturma

“Workweek” isimli bir şirketin CEO’su olan Adam Ryan, Twitter’ın yeni özelliğinin kendileri için aktif hale getirildiğini bir ekran görüntüsü paylaşarak duyurmuştu. Nima Owji isimli bir yazılımcının Twitter’daki paylaşımı ise işletmelerin, bir XML ile kolayca iş ilanları oluşturabileceklerini gözler önüne seriyor. Öte yandan; aynı ekran görüntüsünde her şirketin en fazla 5 adet aktif ilan açabileceklerini görmüştük.

O ekran görüntüsü ise buydu:

Twitter

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Twitter’da “Twitter Hiring” kullanıcı adına sahip resmi bir hesap oluşturulmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir