Haberler

Twitter’ın “Parayı Veren Düdüğü Çalar” Özellikleri Devam Ediyor: Blue Aboneleri 60 Dakikalık Videolar Paylaşabilecek

Twitter'ın "Parayı Veren Düdüğü Çalar" Özellikleri Devam Ediyor: Blue Aboneleri 60 Dakikalık Videolar Paylaşabilecek

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, Elon Musk’ın kontrolüne geçtikten sonra büyük bir sendeleme dönemi yaşadı. Pek çok noktada radikal kararlar alan Musk, en çok da Twitter Blue ile ilgili kararlarıyla gündem oldu. Öyle ki kullanıcılar, doğrulama rozeti kullanabilmek için bile aylık ödeme yapıp, Twitter Blue abonesi olacaklardı. 

Şimdiyse Twitter Blue ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Twitter Blue için oluşturduğu “Hakkında” sayfasını güncelledi. Yapılan bu güncelleme, kullanıcılara yeni bir özellik sunulduğunu gözler önüne serdi. 

Twitter Blue aboneleri, 60 dakikaya kadar yüksek çözünürlüklü video paylaşabilecek!

twitter blue

Twitter’ın resmi açıklamasına göre Twitter Blue abonesi olan kullanıcılar, bundan sonra platforma 1080p çözünürlükte 60 dakikaya kadar videolar yükleyebilecekler. Ancak bu noktada iki kısıtlama ile karşılaşıyoruz. Bunlardan ilki, yüklenen video boyutunun 2 GB ile sınırlandırılmış olması. İkinci kısıtlama ise yeni özelliğin sadece web sürümde çalışıyor olması. iOS veya Android kullanan Twitter Blue aboneleri, 1080p çözünürlükteki videolarda 512 MB boyut ve 10 dakika sınırına maruz kalacaklar.

Ancak bu karar, Twitter Blue abonelerinin yükledikleri her videonun 1080p çözünürlükte olacağı anlamına gelmiyor. Twitter, videoyu izleyen kullanıcıların kesintisiz bir deneyim yaşayabilmesi için, video çözünürlüğünü otomatik olarak düşürebileceğini belirtiyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir