Haberler

Twitter’a Yana Kaydırma Özelliği Geliyor (Tinder Gibi Ama Değil)

Twitter’a Yana Kaydırma Özelliği Geliyor (Tinder Gibi Ama Değil)

Twitter, yakın zamanda kullanıcılarının tavsiye edilen gönderiler ve takip ettikleri kullanıcılardan gelen tweetler arasında kolayce geçiş yapabileceği bir özelliği kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Böylece trendleri, konu başlıklarını daha kolay bir şekilde takip etmek mümkün olabilecek. 

Elon Musk’ın bu ayın başlarında bahsettiği yana kaydırılabilir ana sayfa akışı şu anda geliştirme aşamasında ve yakın zamanda karşımıza çıkacak. Twitter kullanıcılarının hali hazırda kronolojik akış ve ana sayfa arasında geçiş yapabildiğini düşündüğümüzde Twitter’ın yana kaydırarak akışlar arasında gezme özelliğini getirmesi çok da zor olacak gibi gelmiyor.

Musk, yeni özelliğin Ocak’ta geleceğini duyurdu.

tweet,

“Tavsiye edilen & takip edilen tweetler, trendler, başlıklar vs arasında kaydırarak geçiş yapmayı sağlayan yeni Twitter navigasyonu Ocak ayında geliyor.

O zamana kadar, ana sayfanın sağ üst köşesinde bulunan yıldızlara bakarak geçiş  yapın.”

Yeni özellik ile birlikte Twitter’da başlıklar ya da gönderiler arasında gezmek kolaylaşırken, mikroblog sitesi için de yeni bir perspektif sunulmuş olacak. Özellik teorik olarak faydalı gözükse de pratikte alışmak biraz zaman alabilir ancak Twitter’ın bu özellikten vazgeçmesi pek olası değil. 

Elon Musk bu ay daha önce yaptığı açıklamalarda tweetlere görüntülenme sayısı ekleme, mavi tikli kullanıcılara sohbetlerde öncelik verme ve şirketler için kare profil fotoğrafı seçeneği sunma gibi özellikleri duyurmuştu. Böylece Twitter’ın pek de standart kullanıcının işine yaramayacak ancak bir şekilde platformla olan etkileşimi arttıracak özelliklerine bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir