Sosyal Medya Püf Noktaları

PlayStation 5 ve PlayStation 4’ü güvenli moda alma [Nasıl yapılır?]

PlayStation 5 ve PlayStation 4’ü güvenli moda alma [Nasıl yapılır?]

Bazı durumlarda PlayStation 5 ve PlayStation 4 konsollarında sorunlar yaşanabiliyor. Konsollarda herhangi bir sorunla karşılaşıldığında bu cihazları güvenli moda alarak düzeltmek mümkün.

Güvenli mod, PlayStation konsollarını sadece en temel işlevlerin etkin olacağı şekilde başlatmaya imkan sağlıyor. Güvenli mod seçenekleri, konsol depolama veritabanını yeniden oluşturuyor veya çözünürlüğü değiştirebiliyor. Bu mod aynı zamanda konsolu “donanım” sıfırlaması ile fabrika ayarlarına sıfırlayarak sorunları çözmeye de yardımcı oluyor. Güvenli mod seçeneklerinden bazıları veri kaybına yol açabiliyor. Bu seçenekleri belirlemeden önce verileri bir USB sürücüsü veya bulut depolama alanında yedeklendiğinden emin olunması gerekiyor.

PlayStation 5 ve PlayStation 4’ü güvenli moda alma için ilk etapta konsollardaki güç tuşuna üç saniye boyunca basarak konsolları kapatın. Sonrasında konsollar kapandıktan sonra güç tuşuna tekrar basın ve tuşa basılı tutun. İki bip sesini duyduktan sonra düğmeyi bırakın. İkinci bip sesi yaklaşık 7 saniye sonrasında duyuluyor. Kontrol cihazını USB kablosuyla bağlayın ve kontrol cihazındaki PS tuşuna basın.

PlayStation 5 ve PlayStation 4’ü güvenli moda alma yazılım güncellemesiyle ilgili sorunlarda da kullanılıyor

Konsolunuz uzun bir süre boyunca çevrimdışı kaldıysa veya bir sistem yazılımı güncellemesi sırasında internet bağlantısı kesildiyse sistem yazılımını manuel olarak güncellemeniz gerekebilir. Manuel güncelleme doğrudan PlayStation konsolunuza veya bir USB sürücüye indirilebilir.

İlginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir