Haberler

Meta, Bombayı Patlatıyor: Twitter Rakibi Sosyal Medya Platformu Geliyor!

Meta, Bombayı Patlatıyor: Twitter Rakibi Sosyal Medya Platformu Geliyor!

Twitter, Ekim 2022’de Elon Musk’ın eline geçtiğinden bu yana ciddi tartışmalar ve tepkilere maruz kalmaya devam ediyor. Fakat şöyle bir gerçek de var ki; günümüzde Twitter’ın kendi alanındaki tahtını kapacak herhangi bir rakip bulunmuyor. 

Yeni öğrenilen detaylara göre ise bu durum yakında değişebilir. MoneyControl tarafından aktarılan bilgilere göre Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi Meta, Twitter rakibi olacak metin tabanlı bir sosyal medya platformu üzerinde çalışıyor.

Peki bu platform nasıl bir şey olacak?

twitter meta

Aktarılan detaylara göre platform, merkeziyetsiz sosyal ağ protokolü ‘ActivityPub’ üzerine kurulacak. ActivityPub, Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınmasından sonra popülerleşen ve Twitter alternatifi olarak görülen Mastodon’a da ev sahipliği yapıyor.

Platformun ‘bağımsız’ olacağı belirtilse de erişim Instagram üzerinden yapılacak. Kullanıcılar, platforma Instagram hesaplarıyla kaydolacak. Platformun adı henüz belli olmasa da Meta, şimdilik ‘P92’ kod adını kullanıyor.

Meta haberleri doğruladı!

Haberlerin ortaya çıkmasından birkaç saat sonra bir Meta sözcüsü, MoneyControl’e açıklamada bulundu. Sözcünün açıklaması şu şekilde paylaşıldı:

“Metin tabanlı gelişmelerin paylaşımı için bağımsız, merkeziyetsiz bir sosyal ağ üzerinde çalışıyoruz. İçerik üreticileri ve ünlü kimselerin ilgi alanları hakkında güncel bilgiler paylaşabilecekleri ayrı bir alan için fırsat olduğuna inanıyoruz.” 

Meta’nın Twitter rakibi platformu hakkında henüz başka detay aktarılmadı. Platformun şu anda geliştirme aşamasında olduğu bilinirken ne zaman yayınlanacağı da bilinmeyenler arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir