Haberler

Mark Zuckerberg, Twitter’ın İzinden Giderek Facebook ve Instagram İçin Yeni Abonelik Hizmetini Duyurdu: Meta Verified

Mark Zuckerberg, Twitter’ın İzinden Giderek Facebook ve Instagram İçin Yeni Abonelik Hizmetini Duyurdu: Meta Verified

Twitter’ın yakın zamanda kullanıcılarına sunduğu paralı abonelik sistemi Twitter Blue, her ne kadar çeşitli eleştiriler alsa da şu anda insanlar iyice alışmış durumda, özellikle de Twitter Blue ile gelen onaylama niteliğindeki mavi tikine.

Görünüşe göre göre Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta da bu furyaya katılmak istiyor zira tersine mühendislik uzmanı bir geliştirici, Instagram’da ücretli mavi tike dair gömülmüş kodlar bulmuştu.

Instagram ve Facebook’a paralı mavi tik geldi: İsmi ‘Meta Verified’ olacak

Mark Zuckerberg, geçtiğimiz saatlerde Insragram hesabından yaptığı açıklamada Meta Verified ismini verdikleri yeni abonelik sistemini duyurdu. Bu abonelik sistemi sayesinde kimliğini onaylayan kullanıcılar direkt olarak mavi tik sahibi olabilecek. Buna ek olarak kullanıcılar kendilerini taklit eden hesapların daha hızlı kapatılabilmesi için Instagram destek yetkilileriyle iletişime geçebilecek. Matt Navarra’nın Twitter hesabından yaptığı açıklamadaysa yeni abonelik sisteminde ayrıca mavi tikli kullanıcıların yorumlarının öncelikli olacağı ve bu kullanıcılara özel çıkartmalar ve özelleştirmeler sunulacağı da yer alıyor.

Zuckerberg, açıklamasında özelliğin bu haftadan itibaren kademeli olarak kullanıma sunulacağını açıkladı. İlk etapta bu abonelik sistemi sadece Avusturalya ve Yeni Zelanda’da kullanılabilir olacak. Ancak Zuckerberg diğer ülkelere de özelliğin yakında geleceğini açıkladı.

Yeni Meta Verified aboneliğine sahip olmak içinse ödemeniz gereken ücret Web için 11.99 dolar (yaklaşık 225,41 TL), iOS içinse 14.99 dolar (yaklaşık 281,81 TL ) olarak açıklandı. Bu yeni aboneliğin ülkemizdeki fiyatı ya da ülkemizde ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz bilinmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir