Haberler

Elon Musk Şimdi de Şirketlerin Keyfini Kaçırdı: Twitter’a Reklam Vermek İsteyen 19 Bin TL’ye Abone Olacak!

Elon Musk Şimdi de Şirketlerin Keyfini Kaçırdı: Twitter'a Reklam Vermek İsteyen 19 Bin TL'ye Abone Olacak!

Eylül 2022’de Elon Musk’ın elinin altına geçtiğinden beri çokça eleştirilen kararlara imza atan Twitter, bugün bir yenisini daha uygulamaya koydu. Şirket, reklamverenlere gönderdiği mesajda, reklam vermeye devam etmek için Twitter Blue veya ‘Verified Organizations’ aboneliğinin zorunlu olacağını açıkladı.

Reklamverenlerden para kazanan Twitter’ın yine reklamverenlere ekstra para verme zorunluluğu, 21 Nisan, yani bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Öte yandan yeni zorunluluk, şirketlerin hesaplarının gerçek hesap olup olmadığını anlamamıza da yardımcı olacak.

Twitter’ın reklamverenlere gönderdiği açıklama:

twitter

“21 Nisan’dan itibaren Twitter’da reklam vermeye devam etmek için hesabınız doğrulanmış rozete veya Twitter Blue ya da Verified Organizations aboneliğine sahip olmalı. Ayda 1000 dolardan fazla para harcayan iş hesapları halihazırda altın tike sahip veya sahip olacak ve hiçbir sorun olmadan reklam vermeye devam edebilecek.

Bu değişiklik, Twitter’ın daha geniş doğrulama stratejisiyle paralel: Twitter’daki içeriğin kalitesini yükseltmek ve bir kullanıcı ve reklamveren olarak deneyiminizi geliştirmek. Bu yaklaşım aynı zamanda sahte hesapları ve botları azaltmaya yönelik süregelen çabalarımızı da desteklemektedir.

Bu hizmetlerden herhangi birine abone olmanız, Twitter tarafından gerçek bir kişi ve/veya işletme olarak doğrulandığınız anlamına gelir.

Diğer özelliklerin yanı sıra, daha görünür bir organik varlığa ve daha geniş bir oluşturma aracı yelpazesine sahip olacaksınız. Başlamanız ve üstün bir Twitter deneyiminden faydalanmanız için heyecanlıyız.”

Verified Organizations’ın fiyatının aylık 1000 dolar, yani yaklaşık 19.000 bin TL olduğunu hatırlatalım.

Bu kararın kullanıcılar için tek bir artısı var:

Twitter’ın bedavaya verilen tüm mavi tikleri kaldırmasıyla birlikte ortalık sahte-gerçek profil cümbüşüne döndü. Twitter’ın bu kararından sonra verdiği yeni karar, en azından şirketler özelinde gerçek ve sahte profilleri ayırt etmemizi sağlayacak. Tabii şirketler bu yeni politikayı kabul ederse…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir