Haberler

Donald Trump’ın Kendi Sosyal Medya Platformunu Bırakıp Twitter’a Dönebileceği İddia Edildi

Donald Trump'ın Kendi Sosyal Medya Platformunu Bırakıp Twitter'a Dönebileceği İddia Edildi

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabı, 2021 yılı başında yaşanan Kongre Binası baskının ardından kalıcı olarak askıya alınmıştı. Birçok platformdan ban yiyen Trump, bunun sonrasında ise kendi sosyal medya platformunu kurmuştu. Twitter’a benzeyen bu platforma da ‘Truth Social’ ismi verilmişti.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından ise Trump’ın hesabı geri açıldı. Ancak ünlü iş insanı ve siyasetçi, buna rağmen henüz platforma geri dönmedi. Şimdi ise bu konuyla ilgili bazı gelişmeler yaşandı.

Trump’ın Truth Social’ı bırakıp Twitter’a geri dönebilir

Gelen bilgilere göre Trump’ın sıfırdan başlamasına yardım ettiği Truth Social ile bir anlaşması bulunuyor. Bu da iş insanının tüm paylaşımlarını ilk olarak Truth Social üzerinden yapmasını, bir başka platformda aynı gönderiyi paylaşmak için ise altı saat beklemesini zorunlu kılıyor.

Rolling Stone’un konuya yakın iki kişiye dayandırdığı bir rapor ise Trump’ın, anlaşmayı uzatmak istemediğini ve Twitter’a geri dönmeyi planladığını gösteriyor. Geçtiğimiz hafta NBC tarafından yayınlanan bir başka haberde de Trump’ın ekibinin Facebook’un çatı şirketi Meta’ya hesabının geri açılması için talepte bulunduğu bildirilmişti.

Her iki rapor da eski ABD başkanının popüler platformlara geri dönmek istediğini ortaya koydu. Trump’ın Twitter hesabının şu an açık olduğunu tekrar belirtelim. Ancak hesaptaki en son tweet, 8 Ocak 2021 tarihinde atılmış.

Trump’ın Truth Social’la olan anlaşması haziran ayında bitecek. Twitter ve Facebook’a dönmek istemesinin ana nedeni, 2024’te yeniden aday olmak istemesinden dolayı daha fazla insana ulaşmak istemesi olabilir. Truth Social ise Trump’ın varlığı nedeniyle hâlen hayatta kalabiliyor. Bu da herhangi bir ayrılma durumunda platformun çöküşe geçebileceğini ortaya koyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir