Sosyal Medya Püf Noktaları

585 TL’ye 3 yıllık Xbox Game Pass nasıl alınır? [28 Aralık 2022]

585 TL’ye 3 yıllık Xbox Game Pass nasıl alınır? [28 Aralık 2022]

Microsoft, Xbox Game Pass servisi ile oyuncuları çok memnun ediyor. Bu servise Türkiye’de 585 TL’ye 3 yıllık abone olabiliyorsunuz.

Xbox Game Pass servisi, oyuncular arasındaki popülerliğini artırmaya devam ediyor. Aylık ödeme ile 100’den fazla oyuna sınırsız olarak erişim sunan servis, firma tarafından yeni anlaşmalar odağında sürekli olarak güncelleniyor. Game Pass servisine Türkiye’de konsol ve bilgisayar için aylık 29,99 TL‘ye abone olabiliyorsunuz. Servisin her şeye sahip “Ultimate” paketi ise konsol ve bilgisayar için aylık 44,99 TL‘ye elde edilebiliyor. Eğer istiyorsanız platforma 3 yıllık da abone olabiliyorsunuz.

Bu uzun süredir bilinen ancak son günlerde yine öne çıkan süreç, 28 Aralık 2022 itibarıyla 585 TL’lik bir maliyet çıkarıyor. Türkiye’de oyunların 1.000 TL’yi geçtiği göz önüne alınırsa 585 TL inanılmaz ufak kalıyor, bu paranın daha ocak ayında kendisini çıkaracağı açık olarak görülüyor. Çünkü Game Pass’e devamlı olarak yeni oyunlar ekleniyor.

Peki 585 TL’ye 3 yıllık Xbox Game Pass Ultimate (PC de uyumlu) tam olarak nasıl alınıyor? Burada Microsoft’un bildiği halde kapatmayı tercih etmediği bir yöntem kullanılıyor. Biz bu konuda Ekşi Sözlük’te paylaşılan şu adımları size daha sade şekilde aktarmak istiyoruz:

1- Yeni veya mevcut aboneliği dolan bir hesaba giriş yaparak buradaki sayfaya tıklıyorsunuz.

2: Burada ekranda 1 ay ve 3 ay seçeneklerini göreceksiniz. Bunlardan bir tanesi seçin ve devam edin. Ekranın ortasına ödeme ekranı gelecek. Burada ödeme yapmayın ve açılan ekranı kapatın. Plan seçin kısmına tekrar gelin ve görünen 12 aylık seçeneğine basarak katıla basarak ödemeyi gerçekleştirin.

3: Ödemenizi tamamladıktan sonra buradaki adrese gidin ve yönet tuşuna basın. Orada yenilenen ödemeyi kapat seçeneğini seçerek sağ üstten oturumu kapatın. Böylece otomatik ödemeyi iptal ettiniz.

4: Otomatik ödemeyi kapattıktan sonra tekrardan buradaki sayfaya gidin. Orada çıkan aboneliği uzat seçeneklerinde yine sadece 1 ve 3 ay görünüyor ancak buna aldırmayın. Daha sonra önce 1 aylık seçip aboneliği uzata tıklayın. Gelen ödeme ekranını kapatın. Sonra 3 aylık seçip aboneliği uzata tıklayın ve yine gelen ödeme ekranını kapatın. Bu ikisini yaptıktan sonra 12 aylık uzatma seçeneği gelecek. 12 ayı seçin, aboneliği uzat seçeneğine basın.

5- Aboneliğin otomatik uzatmasını kapatın. (Madde 3’teki gibi)

6- Madde 4’ü tekrar edin. Bu aşamada seneliği 180 TL’den tam 3 senelik Xbox Live Gold almış oldunuz. Bu aşamada da yenilemeyi kapatmanız lazım. Yani madde 7’ye geçmeden önce 3 yıllık veya kaç yıl alacaksanız işlem bittikten sonra otomatik yenilemeyi kapatın.

7- Daha sonra buradaki adrese gidip 1 aylık Game Pass Ultimate üyeliği alırsanız daha önce aldığınız 3 yıllık Xbox Live Gold bir anda 3 yıllık Game Pass Ultimate oluyor. Ultimate sadece bir seferlik sizden tahsilat (45 TL) yapıyor. İsterseniz buradaki otomatik ödemeyi de kapatabilirsiniz. Ultimate satın alma işlemini 12’şer ay satın alma işlemlerini bitirmeden yapmayın. Mesela 3 yıl alacaksanız 2 yıl olunca Ultimate almayın yoksa 3 yıl değil maksimum 2 yılda kalırsınız.

İşte bu sayede 180 + 180 + 180 + 45 yani toplam 585 TL’ye 3 yıllık Game Pass Ultimate aboneliğiniz olabiliyor. Microsoft’un bu sisteme ne zamana kadar izin vereceği bilinmiyor.

Microsoft, Game Pass’i daha fazla kişiye ulaştırma bazı planlar da yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıktığı kadarıyla hizmet için 2023’te yeni bir ucuz paket gelebilir. Microsoft, Game Pass için 2023’te mevcut seçeneklerden daha ucuza alınabilecek ancak reklamlar taşıyacak bir paket ile karşımıza çıkabilir. Şirket ortaya çıkan bir anket ile görüldüğü üzere bu yeni paket hakkında nabız yokluyor ve reklamlar harici farklı senaryolar için de bazı kullanıcılar arasında görüş topluyor.

Örneğin bu daha ucuz pakette mevcut paketler gibi reklamlar olmayabilir ancak belirli oyunlara erişim üst paketlerden çok daha sonra açılabilir. Henüz yüzde 100 kesinleşmeyen ve bu şimdilik “Lite” olarak geçen bu potansiyel paket, platformun kullanıcısı sayısını gelir seviyesinin düşük olduğu çok sayıda ülkede artırabilir.

Game Pass’in fiyatlarına 2023’te zam yapmayı düşünen Microsoft, abonelik servisine reklam koyup yeni bir paket oluşturan ilk isim olmayacak. Biliyorsunuz Netflix ve Disney gibi servisler de kullanıcılarına uygun fiyatlı ve reklamlı abonelikler sunmaya başladı. Ancak bunlar video servisi ve reklam koyacaklar yerleri var. Oyunlara reklamın nasıl konulacağı ise bilinmiyor ve şimdiden merak konusu olmuş durumda.

Xbox Game Pass planları yanında bu da ilginizi çekebilir: Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir