Haberler

400 Milyon Twitter Kullanıcısının Verilerinin Çalındığı İddia Edildi: Bilgileri Çalınanlar Arasında Dünyaca Ünlü İsimler Var!

400 Milyon Twitter Kullanıcısının Verilerinin Çalındığı İddia Edildi: Bilgileri Çalınanlar Arasında Dünyaca Ünlü İsimler Var!

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. İddialara göre bir ya da bir grup bilgisayar korsanı, 400 milyon kullanıcıya ait verileri içeren bir veritabanını satışa çıkardı. Twitter’ın aylık 450 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu düşündüğümüzde, bu rakamların korkunç olduğunu söyleyebiliriz.

Siber saldırılarla ilgili araştırmalar yürüten Hudson Rock‘a göre söz konusu veritabanı, Twitter’ın ve hatta dünyanın en önemli isimlerinden bazılarına ait bilgileri içeriyor. Hatta Donald Trump Jr., ünlü girişimci Kevin O’Leary ve Ethereum kurucusu Vitalik Buterin ile ABD devlet dairelerine ait veriler de söz konusu veritabanında bulunuyordu. 

Veriler, 2022’nin başında ele geçirilmiş!

Twitter

400 milyon Twitter kullanıcısına ait verileri satmaya çalışan bilgisayar korsanları, kullandıkları forumda çarpıcı ifadeler kullanıyorlar. Öyle ki bu verileri 2022’nin başında, Twitter’daki bir güvenlik açığından faydalanarak elde ettiklerini söylüyorlar. Ayrıca bu verilerin Twitter’ın sahibi Elon Musk tarafından satın alınması için de iletişime geçildiği belirtiliyor.

Hacker veya hackerlar, Elon Musk’tan 276 milyon dolar istiyor

Twitter

*400 milyon Twitter kullanıcısına ait verileri içeren veritabanına ait satış ilanı.

Bir hacker forumunda satışa çıkan veriler için Elon Musk’a özel bir teklif var. Hacker veya hackerlar, söz konusu verilerin başka birinin eline geçmemesini sağlamak için, Elon Musk’tan tam 276 milyon dolar istiyorlar. 

Bilgilerin doğru olduğu tespit edildi

DeFiYield isimli bir şirket, sızdırılan bilgilerle ilgili bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma, çarpıcı bir gerçeği gözler önüne serdi. Öyle ki söz konusu veriler doğruydu. Bu durumda yalnızca Twitter kullanıcıları değil, tüm internet kullanıcılarının risk altında olduğunu belirtmek gerek. Zira sızdırılan veriler arasında telefon numaraları ile e-posta adresleri var. Veritabanının kötü amaçlı kişilerin eline geçmesi; kimlik avı, kripto dolandırıcılıkları, SIM kart klonlama gibi siber saldırılarda artış yaşanabileceği anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir